duminică, august 18, 2019

Reguli noi pentru escaladarea Everestului

Guvernul nepalez vine cu un set de recomandari pentru cei care vor să escaladeze Everestul. Ar trebui să demonstreze că sunt alpiniști cu experiență. Mai întâi, să escaladeze un alt vârf nepalez, de cel puțin 6500 de metri. De asemenea, ar trebui să..

Cercetători: Expunerea zilnică la aer poluat, similară cu fumarea unui pachet de țigări pe...

Expunerea pe termen lung la poluarea aerului, în special ozonul de la nivelul solului, este comparabilă cu consumul a un pachet de țigări pe zi, timp de mai mulți ani, se arată într-un nou studiu, relatează CNN. Absorbirea zilnică a aerului poluat po..

Natura Umană. Suprafața cu păduri virgine s-a redus la jumătate în 12 ani

Digi24 începe campania „Natura umană" care ne îndeamnă pe toți să avem mai multă grijă de mediu. Primul episod, filmat pe parcursul mai multor luni, ne spune că pădurile virgine ale României cad tot mai des sub drujbă și dacă nu facem repede ceva să ..

Doi pinguini gay din Berlin au adoptat un ou. Ar fi primul pinguin pui...

După mai multe încercări de a cloci pietre și pești, doi pinguini gay de la o grădină zoologică din Germania e pe punctul de a deveni, în sfârșit, părinți. Grădina zoologică din Berlin a anunțat oficial că cei doi pinguini masculi, Skipper și Ping, a..

Plouă si ninge cu plastic. Ce au descoperit oamenii de știință inclusiv în Arctica

Particule microscopice de plastic au început să cadă din cer în zona arctică, arată cel mai nou studiu în domeniu, relatează BBC. Oamenii de știință spun că au rămas șocați de numărul imens de particule de plastic pe care le-au găsit: peste 10 000 d..

Perseide 2019. Ploaie de stele spectaculoasă în această noapte pe cerul României

Perseidele ajung la momentul maxim în 2019 în noaptea dintre 12 și 13 august, potrivit specialiștilor de la NASA. Astronomii de la Observatorul ”Vasile Urseanu” explică cum se formează acest fenomen și când este cea mai bună perioadă de observare. Î..

Ecologiști îngrijorați, localnici fericiți. Spania, prinsă în dilema mineritului toxic

Europa, cu uriaşul său apetit pentru electricitate, se orientează tot mai mult către sursele de energie regenerabile, lucru care, la rândul său, înseamnă că are nevoie de tot mai multe materii prime cum ar fi cuprul. Electromobilitatea, de exemplu, e..

O planetă telurică nou descoperită are pe cer trei sori

O echipă de cercetători de la Centrul pentru Astrofizică Harvard-Smithsonian a descoperit o nouă exoplanetă telurică, puţin mai mare decât Pământul, în relativa apropiere a Sistemului Solar, la o distanţă de 22,5 ani lumină de Soare, care orbitează î..

Combinație periculoasă în Grecia: caniculă, vânt și secetă. Au izbucnit peste 50 de incendii

Sute de pompieri s-au luptat sâmbătă cu flăcările în peste 50 de incendii de pădure produse pe teritoriul Greciei - dintre care unul important, în apropiere de Atena -, declanşate de temperaturile caniculare şi vânturile violente, informează AFP, pre..

Procurorii germani ar putea amenda Daimler cu un miliard de euro. Compania, obligată să...

Procurorii din Stuttgart, Germania, vor amenda Daimler, compania care deține Mercedes-Benz, cu o sumă între 800 de milioane și 1 miliard de euro pentru încălcări legislației emisiilor automobilelor diesel, a anunțat publicația Der Spiegel, citată de ..

Stay connected

860FaniÎmi place

Latest article

Un an de la prăbușirea podului Morandi. Nimeni nu a fost tras la răspundere...

Un simbol al moştenirii inginereşti a Italiei s-a prăbuşit acum un an. Podul Morandi din Genova s-a prăbuşit în august 2018, ucigând 43 de oameni, între care doi români. A distrus case şi a dezrădăcinat familii care trăieseră sub el zeci de ani. Podu..

INTERVIU. Kira Hagi vorbește despre familia ei și filmul dur în care joacă: „Tulburător!”

Kira Hagi, fiica fotbalistului Gheorghe Hagi, are 23 de ani și e actriță. A făcut actorie la New York și Londra și în curând o vom putea vedea pe ecrane într-un film românesc. E un film dur, „Între chin și amin”, al regizorului Toma Enache, un film d..

Oglinda care probează haine în locul nostru. Cum se schimbă industria de retail în...

Industria de retail va suferi schimbari drasice odată cu noile tehnologii, cu inteligența artificială și realitatea augmentată. Cu toții mergem la cumpărături! Vrem, nu vrem, mai devreme sau mai târziu tot ajungem în magazine să ne cumpărăm câte ce..