duminică, august 18, 2019

Studiul care dezvăluie cu ce trebuie înlocuite mezelurile în alimentație, pentru o viață mai...

Consumul de carne roşie şi mezeluri creşte riscul de deces prematur, au avertizat experţi americani şi chinezi, care recomandă înlocuirea acestora cu peşte şi legume, relatează Press Association. Înlocuirea cărnii roşii cu proteine mai sănătoase, pr..

Cum poți evita fobia de apă. Vârsta recomandată pentru a-ți da copilul la înot

Teamă de înec sau chiar traume, asta pot să dezvolte copiii care sunt forţaţi să înveţe să înoate. Deşi se vorbeşte mult despre bebeluşii care ar învăţa instinctiv să înoate, un studiu american susţine că vârsta potrivită este de 5 ani. Atunci ar fi ..

Experiment. Care este produsul cu protecție solară cel mai eficient

Protecţia solară este esenţială pentru o piele sănătoasă. Dar cum alegem cel mai bun produs de pe piaţă. Greu de spus... Un experiment cu o cameră UV realizat de gizmodo.com ne arată cât de eficiente sunt patru tipuri de produse: o cremă, un stick, o..

Crizele de bilă – de ce le facem, cum se manifestă și cum le...

Cel puțin 10 la sută din populația globului suferă de litiază biliară. În termeni populari, pietre la fiere. Și mai mare este procentajul persoanelor care au dischinezie biliară, adică o fiere leneșă. Iar o astfel de criză înseamnă de cele mai multe ..

Cum tratăm enterocolita în vacanță

Insolaţie, alergii, înţepături de insecte, boli digestive - toate pot transforma o vacanţă plăcută şi relaxantă într-un adevărat coşmar. Cele mai întâlnite neplăceri în concediu sunt problemele cu stomacul. De ce apare enterocolita şi cum ne punem ra..

Obiceiul legat de somn care crește riscul de obezitate

Obiceiul de a dormi cu televizorul aprins ar putea creşte riscul de obezitate, sugerează un nou studiu preluat luni de Press Association. Femeile expuse la lumină artificială în timpul nopţii au o probabilitate mai mare de a se îngrăşa şi a deveni o..

Studiul care dă peste cap tot ce știam despre carnea albă și colesterol

Are mai puțin colesterol carnea albă față de cea roșie? Am tinde să spunem că da, însă un studiu recent ne contrazice. Este la fel de periculoasă. Studiul a fost realizat la Institutul Children`s Hospital din Oakland. Oamenii de știință au eliminat ..

Studiu amplu de 9 ani. Alimentele care pot provoca deces prematur și cancer

Abuzul de alimente ultraprocesate creşte riscul de boli cardiovasculare şi de deces, sugerează două studii europene efectuate în rândul a peste 120.000 de persoane şi publicate joi, relatează AFP. Noile studii, care deşi nu demonstrează o legătură d..

Alimentul minune care conține un cocktail de vitamine și minerale

Vitaminele, mineralele şi nutrienţii din fructele şi legumele de sezon reprezintă "un combustibil" extrem de necesar organismului, menţinerea unei alimentaţii echilibrate, din care să nu lipsească antioxidanţii, fiind alegerea perfectă pentru finalul..

Ce ne spune părul alb despre sănătatea noastră

Părul albește odată cu înaintarea în vârstă, e inevitabil. Se întâmplă în general pe la 40-50 de ani. Uneori, însă, mult mai devreme. Această depigmentare poate fi și un indicator al stării de sănătate. Albirea părului, numită și caniție, este un p..

Stay connected

860FaniÎmi place

Latest article

Un an de la prăbușirea podului Morandi. Nimeni nu a fost tras la răspundere...

Un simbol al moştenirii inginereşti a Italiei s-a prăbuşit acum un an. Podul Morandi din Genova s-a prăbuşit în august 2018, ucigând 43 de oameni, între care doi români. A distrus case şi a dezrădăcinat familii care trăieseră sub el zeci de ani. Podu..

INTERVIU. Kira Hagi vorbește despre familia ei și filmul dur în care joacă: „Tulburător!”

Kira Hagi, fiica fotbalistului Gheorghe Hagi, are 23 de ani și e actriță. A făcut actorie la New York și Londra și în curând o vom putea vedea pe ecrane într-un film românesc. E un film dur, „Între chin și amin”, al regizorului Toma Enache, un film d..

Oglinda care probează haine în locul nostru. Cum se schimbă industria de retail în...

Industria de retail va suferi schimbari drasice odată cu noile tehnologii, cu inteligența artificială și realitatea augmentată. Cu toții mergem la cumpărături! Vrem, nu vrem, mai devreme sau mai târziu tot ajungem în magazine să ne cumpărăm câte ce..