duminică, august 18, 2019

Grivița 53, primul teatru privat construit din donații. Câți bani s-au strâns și când...

Mobilizarea de forțe pentru Grivița 53, primul teatru privat construit exclusiv din donații, a ajuns la final. În numai cinci luni, peste 243 de mii de euro s-au strâns din vânzarea celor 19 ouă, realizate de nume sonore ale vieții sportive și cultur..

Cărțile care au schimbat lumea. Cum transformă internetul literatura? – interviu cu Martin Puchner

Au clădit imperii. Au dărâmat sisteme. Au născut religii. Și monștri. Cuvintele așternute pe plăcuțe de lut, papirus, hârtie sau dispozitive electronice au puteri uriașe. Martin Puchner, scriitor, filosof și profesor la Harvard, este autorul bestsell..

Scriitorul brazilian Paulo Coelho, cenzurat în Turcia

O editură din Turcia a anunţat că va retrage de pe piaţă ediţia în limba turcă a romanului "Unsprezece minute" de Paulo Coelho, după ce s-a descoperit că în aceasta a fost modificată o referire la Kurdistan, numele regiunii fiind înlocuit cu "Orientu..

Ion Caramitru: Premierul Viorica Dăncilă a promis că ne va da înapoi banii tăiați...

Premierul Viorica Dăncilă a promis vineri managerilor de teatre că la sfârșitul acestei luni vor primi înapoi banii tăiați de Ministerul Culturii. La rectificarea bugetară ar urma ca Teatrul Național din Capitală să primească fondurile necesare plăți..

Elevii care au luat 10 la BAC, invitați la un spectacol de balet despre...

Cei 177 elevi care anul acesta au luat 10 pe linie la BAC sunt invitați la un spectacol de balet neoclasic, care marchează 30 de ani de la căderea regimului comunist. Spectacolul „Revolta” va avea loc pe 30 septembrie 2019, începând cu ora 19.00, pe ..

Actorul Damian Crâşmaru a murit. Mesajul transmis de Teatrul Naţional Bucureşti

Actorul și omul de teatru Damian Crâșmaru, care a făcut parte din echipa Teatrului Național București (TNB) și a fost soțul actriței Carmen Stănescu, a murit la vârsta de 88 de ani. "Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Național din București se de..

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: Au făcut doi golani un program de guvernare și,...

Aproximativ 250 de artiști au protestat duminică după-amiază, în Piața Victoriei din Capitală, aceștia fiind nemulțumiți de tăierile bugetare și de concedierile de la instituţiile de cultură. Managerul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a a..

Protest al actorilor în Piața Victoriei. Ion Caramitru: Mai avem nevoie de 650 de...

Actorii au coborât de pe scenă în Piaţa Victoriei într-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediaţi ca umare a tăierilor bugetului şi a întârzierii subvenţiilor din partea Primăriei municipiului Bucuresti. Ei fac un apel către bucureşte..

Ministrul Culturii anunță control la Teatrul Național București: Să văd cum sunt cheltuiți banii

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anunțat, duminică, că va dispune un control la Teatrul Național București, pentru a vedea cum sunt cheltuiți banii, precizând că instituția are în 2019 un buget de 57 de milioane lei, iar salariile actorilor au fos..

Iohannis atacă Guvernul Dăncilă: Dezastrul din cultură a fost provocat prin bugetul rușinii naționale

Președintele Klaus Iohannis atacă din noul Guvernul Dăncilă, duminică, pe seama tăierilor bugetare de la instituţiile de cultură, care au dus inclusiv la concedieri. „Sunt alături de artiștii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor i..

Stay connected

860FaniÎmi place

Latest article

Un an de la prăbușirea podului Morandi. Nimeni nu a fost tras la răspundere...

Un simbol al moştenirii inginereşti a Italiei s-a prăbuşit acum un an. Podul Morandi din Genova s-a prăbuşit în august 2018, ucigând 43 de oameni, între care doi români. A distrus case şi a dezrădăcinat familii care trăieseră sub el zeci de ani. Podu..

INTERVIU. Kira Hagi vorbește despre familia ei și filmul dur în care joacă: „Tulburător!”

Kira Hagi, fiica fotbalistului Gheorghe Hagi, are 23 de ani și e actriță. A făcut actorie la New York și Londra și în curând o vom putea vedea pe ecrane într-un film românesc. E un film dur, „Între chin și amin”, al regizorului Toma Enache, un film d..

Oglinda care probează haine în locul nostru. Cum se schimbă industria de retail în...

Industria de retail va suferi schimbari drasice odată cu noile tehnologii, cu inteligența artificială și realitatea augmentată. Cu toții mergem la cumpărături! Vrem, nu vrem, mai devreme sau mai târziu tot ajungem în magazine să ne cumpărăm câte ce..