duminică, august 18, 2019

Perspective sumbre. România devine dependentă de importurile de energie după ce a fost exportator...

Un viitor întunecat e după colț - energia se va scumpi din cauza creșterii dependenței României de import. Din exportator net, România devine importator. Este efectul lipsei de investiții, iar un rol îl are statul, jucator principal în zona de produc..

Ministerul Energiei „insistă” că importurile de gaze avantajează România

Importurile de gaze din ultima perioadă, care au crescut de sute de ori față de aceeași perioadă a anului trecut, avantajează România, în condițiile în care prețurile sunt mai scăzute decât iarna, afirmă Ministerul Energiei într-o postare pe Facebook..

Cel mai mare parc eolian din Africa. Cum arată cele 365 de turbine din...

Preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a inaugurat vineri cel mai mare parc eolian din Africa, 365 de turbine eoliene într-o zonă semi-deşertică din nordul Kenyei care produc mai mult de 15% din necesarul de electricitate al ţării, relatează AFP. Seta..

BUSINESS CLUB. De ce a mers Ungaria cu pâra la americani și ce se...

Ungaria face din nou presiuni asupra României să înceapă exploatarea de gaze naturale în Marea Neagră. Prezent la un eveniment peste Ocean, şeful diplomaţiei ungare a spus că sunt patru state care ar putea scăpa Europa de dependenţa de gazul rusesc, ..

Cele mai căutate funcții la noile aparate de aer condiționat. Cât costă montarea în...

Canicula din ultima perioadă a crescut vânzările de aparate de aer condiționat, aşa cum era de aşteptat. Anul acesta, clienţii au pus tehnologia şi funcţiile inovatoare înaintea preţului. Astfel, oamenii caută aparate de aer condiţionat calitative, s..

ANRE: Importurile de electricitate au crescut cu 80% în primele trei luni, expoturile au...

România a importat cu 80% mai multă electricitate în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce exporturile au scăzut la jumătate, potrivit ultimului raport de monitorizare a pieţei de energie electr..

Marian Neacşu a primit vot favorabil pentru funcţia de vicepreşedinte ANRE doar în baza...

Senatorii și deputații au dat un vot favorabil lui Marian Neacșu pentru funcția de vicepreședinte ANRE fără ca el să fie măcar prezent la audieri. Trei candidați și-au dorit această funcție, însă nu s-au organizat audieri în comisiile de specialitat..

Viorica Dăncilă: Nu voi abroga OUG 114, dar trebuie făcute modificări

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Marius Tuca Show, că nu va abroga OUG 114, dar vor exista modificări, acolo unde lucrurile nu sunt flexibile, în urma discuțiilor cu factorii implicați, potrivit Mediafax. „Nu voi abroga OUG 114, dar trebuie ..

(P) Lecții ca afară, adaptate generației digitale! Despre energie cu tehnologie VR

2.500 de copii de clasa a IV-a au parte de o experiență de învățare adaptată generațiilor de astăzi, nativ digitalizate. Ei descoperă lumea energiei cu sprijinul realității virtuale, adusă în școli din județele Constanța, Brașov și municipiul Bucureș..

FOTO. Un excavator de mare capacitate s-a prăbuşit la mina Alunu din Vâlcea

Un excavator de mare capacitate s-a prăbuşit, joi, în Cariera de Lignit de la Alunu, din judeţul Vâlcea. Activitatea de extracție este blocată, iar prefectul a cerut declanșarea unei anchete. „Am fost anunţaţi de acest incident în dimineaţa zilei de..

Stay connected

860FaniÎmi place

Latest article

Un an de la prăbușirea podului Morandi. Nimeni nu a fost tras la răspundere...

Un simbol al moştenirii inginereşti a Italiei s-a prăbuşit acum un an. Podul Morandi din Genova s-a prăbuşit în august 2018, ucigând 43 de oameni, între care doi români. A distrus case şi a dezrădăcinat familii care trăieseră sub el zeci de ani. Podu..

INTERVIU. Kira Hagi vorbește despre familia ei și filmul dur în care joacă: „Tulburător!”

Kira Hagi, fiica fotbalistului Gheorghe Hagi, are 23 de ani și e actriță. A făcut actorie la New York și Londra și în curând o vom putea vedea pe ecrane într-un film românesc. E un film dur, „Între chin și amin”, al regizorului Toma Enache, un film d..

Oglinda care probează haine în locul nostru. Cum se schimbă industria de retail în...

Industria de retail va suferi schimbari drasice odată cu noile tehnologii, cu inteligența artificială și realitatea augmentată. Cu toții mergem la cumpărături! Vrem, nu vrem, mai devreme sau mai târziu tot ajungem în magazine să ne cumpărăm câte ce..