duminică, august 18, 2019

Un comisar european îi cere lui Daea să oprească livrarea a 70.000 de oi...

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentelor, Vytenis Andriukaitis, i-a trimis o scrisoare ministrului român al Agriculturii, Petre Daea, în care îi cere să oprească livrarea a 70.000 de oi din România către Golful Persic, deoarece con..

Cum lucrează bacteriile pentru fermieri. Biotehnologiile înlocuiesc metodele clasice

„Sunt 10 de ani de când nu am mai arat și nu am mai discuit în Insula Mare a Brăilei”, declară Lucian Buzdugan, director general Agricost Brăila. Este complet atipic, dar directorul Agricost explică și modul în care a ajuns la performanța de a nu fac..

Petre Daea nu ține cont de inflație: Preţurile de astăzi, în comparaţie cu cele...

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, marţi seara, că preţurile produselor alimentare sunt în prezent mai mici în comparaţie cu cele de anul trecut şi a adăugat că obiectivul său, dar şi al fermierilor, este de a face faţă schimbărilor clima..

România, printre performerele Europei la șase culturi vegetale, anul trecut. Începe competiția pentru 2019

Începe competiția pentru podiumul european la producțiile vegetale. După recoltele din această vară și din toamnă, vom afla performerii europeni din anul agricol 2019. Anul trecut, România s-a aflat în plutonul celor mai mari producători europeni la ..

Sistemul antigrindină a tras 2.400 de rachete în România

Sistemul antigrindină a lansat până în prezent 2.400 de rachete în România şi au fost protejate astfel foarte multe suprafeţe agricole, spune secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu, citat de Agerpres. „Am tras până în prezent ..

Produse tradiționale în România. Cum se obține atestatul

În România, toate produsele tradiţionale sunt înscrise în aşa-numitul Registru Naţional al Produselor Tradiţionale. În acest moment avem nu mai puţin de 700 de astfel de produse atestate, pe întreg cuprinsul ţării, de la mezeluri până la brânză, dulc..

Un interpus al lui Viktor Orban a obținut peste 1.000 de ha de teren...

Lőrinc Mészáros, prieten din copilărie al premierului Viktor Orban și unul din cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria, de profesie instalator de gaze, a obținut 1.290 de hectare de teren arabil în România, informează site-ul de știri 24.hu, pe ..

Soluția prin care fermierii români pot face față concurenței din Turcia și Bulgaria

Cooperativele agricole revin în România și nu cu forţa, aşa cum s-a întâmplat în perioada comunistă. Fermierii îşi dau seama că trebuie să se unească pentru a face faţă concurenţei din Turcia sau Bulgaria. În plus, dacă sunt mai mulţi, au acces mai u..

Jumătate din mierea produsă în România este exportată. În magazine avem miere de import

Avem motive de laudă atunci când vine vorba de miere. România este principalul producător din blocul comunitar. Şi totuşi, producţia internă nu acoperă întreaga nevoie. România este unul dintre cei mai importanţi producători de miere din Uninuea Eur..

Amenzi uriașe pentru marii comercianţi de legume şi fructe. Zeci de tone, oprite de...

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că a aplicat amenzi de peste un milion de lei, în urma a noi controale efectuate la marii operatori economici care comercializează legume şi fructe, în întreaga ţară. „Autoritate..

Stay connected

860FaniÎmi place

Latest article

Un an de la prăbușirea podului Morandi. Nimeni nu a fost tras la răspundere...

Un simbol al moştenirii inginereşti a Italiei s-a prăbuşit acum un an. Podul Morandi din Genova s-a prăbuşit în august 2018, ucigând 43 de oameni, între care doi români. A distrus case şi a dezrădăcinat familii care trăieseră sub el zeci de ani. Podu..

INTERVIU. Kira Hagi vorbește despre familia ei și filmul dur în care joacă: „Tulburător!”

Kira Hagi, fiica fotbalistului Gheorghe Hagi, are 23 de ani și e actriță. A făcut actorie la New York și Londra și în curând o vom putea vedea pe ecrane într-un film românesc. E un film dur, „Între chin și amin”, al regizorului Toma Enache, un film d..

Oglinda care probează haine în locul nostru. Cum se schimbă industria de retail în...

Industria de retail va suferi schimbari drasice odată cu noile tehnologii, cu inteligența artificială și realitatea augmentată. Cu toții mergem la cumpărături! Vrem, nu vrem, mai devreme sau mai târziu tot ajungem în magazine să ne cumpărăm câte ce..