duminică, august 18, 2019

Elevii cu note sub 5 la Evaluarea Națională ar putea fi obligați să urmeze...

Elevii clasei a VIII-a care vor susține în 2020 Evaluarea Națională și nu obțin media 5 ar putea fi obligați să urmeze cursurile învățământului profesional, potrivit unei propuneri ce aparține Ministerului Educației și avizată favorabil, miercuri, de..

Bacalaureatul 2020. Data la care ar putea începe examenele scrise

Examenele scrise din cadrul Bacalaureatului 2020 ar putea începe în data de 22 iunie, potrivit datelor proiectului de Ordin privind organizarea şi desfăşurarea examenului propus de Ministerul Educației Naționale. Probele orale ar putea începe pe 9 iu..

ISMB recomandă părinţilor să nu contribuie cu bani pentru activităţi de igienizare şi reabilitare...

Inspectorul şcolar general, Ioana Mihaela Neacşu, şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Bucureşti, Eugen Ilea, recomandă părinţilor să nu se implice financiar în desfăşurarea de activităţi „complexe” de igienizare şi de rea..

 O elevă eliminată de la bacalaureat a câștigat în instanță dreptul la examen

O elevă din Alba eliminată de la examenul de bacalaureat din acest an după ce a fost prinsă că a intrat cu telefonul în sală și-a câștigat în instanță dreptul de a se înscrie la sesiunea de toamnă a examenului. Absolventă a clasei a 12-a la Liceul d..

Ministerul Educației a decis când începe școala. Structura anului școlar 2019-2020

Cursurile noului an şcolar 2019 - 2020 vor începe în data de 9 septembrie, așa cum era prevăzut, a decis joi ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. Premierul Viorica Dăncilă îi ceruse, la sfârșitul lunii iulie, ministrului Educației de atun..

Românca absolventă de Cambridge și Sorbona, care nu-și găsește locul în țara sa

Are 23 de ani și a absolvit facultăți ale Universităților Sorbona și Cambridge. Este cartea de vizită a Ilincăi Duță, o tânără care nu-și găsește locul în țara sa. Va lucra la una din instituțiile Uniunii Europene și va aștepta momentul în care Român..

Când începe şcoala. Propunerea Vioricăi Dăncilă, respinsă în şedinţa de la Ministerul Educaţiei

Comisia de Dialog Social din Ministerul Educaţiei a propus, luni, ca anul şcolar să înceapă la data de 9 septembrie, deşi premierul Viorica Dăncilă a cerut, în ultima şedinţă de Guvern, amanarea cu o săptămână a începutului de an şcolar. Propunerea C..

Guvernul a decis: hrană de 2 lei/zi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial

În Monitorul Oficial a fost publicată, luni, Hotărârea Guvernului prin care se stabileşte bugetul pentru anul şcolar 2019-2020 pentru programul laptele şi cornul, dar şi pentru programul fructe şi legume în şcoli. Guvernul a alocat 540 de milioane de..

Rezultatele finale ale examenului de definitivat, afișate astăzi pe definitivat.edu.ro

Rezultatele finale ale examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar vor fi afişate luni, în centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro, potrivit calendarului Ministerului Educației Naționale. Proba scrisă din cadrul ex..

Cine e D. Breaz, propus interimar la Educaţie. De la „un singur vers din...

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îl propune interimar la Educație pe actualul ministru al Culturii, Daniel Breaz. Acesta conduce ministerul Culturii din noiembrie 2018 și până acum s-a remarcat printr-o serie de gafe care au generat reacţii int..

Stay connected

860FaniÎmi place

Latest article

Un an de la prăbușirea podului Morandi. Nimeni nu a fost tras la răspundere...

Un simbol al moştenirii inginereşti a Italiei s-a prăbuşit acum un an. Podul Morandi din Genova s-a prăbuşit în august 2018, ucigând 43 de oameni, între care doi români. A distrus case şi a dezrădăcinat familii care trăieseră sub el zeci de ani. Podu..

INTERVIU. Kira Hagi vorbește despre familia ei și filmul dur în care joacă: „Tulburător!”

Kira Hagi, fiica fotbalistului Gheorghe Hagi, are 23 de ani și e actriță. A făcut actorie la New York și Londra și în curând o vom putea vedea pe ecrane într-un film românesc. E un film dur, „Între chin și amin”, al regizorului Toma Enache, un film d..

Oglinda care probează haine în locul nostru. Cum se schimbă industria de retail în...

Industria de retail va suferi schimbari drasice odată cu noile tehnologii, cu inteligența artificială și realitatea augmentată. Cu toții mergem la cumpărături! Vrem, nu vrem, mai devreme sau mai târziu tot ajungem în magazine să ne cumpărăm câte ce..