Femeia din Iran căreia i-a fost interzis accesul la un meci de fotbal a murit

0
3

Femeia din Iran care și-a dat foc după ce nu a fost lăsată să urmărească un meci de fotbal a murit, informează CNN, care citează Amnesty International.

Sahar Khodayari, în vârstă de 29 de ani, a încercat să se strecoare la un meci de fotbal îmbrăcată ca un bărbat, în luna martie, însă a fost prinsă. Drept urmare, a fost acuzată că a apărut în public fără hijab și trimisă în judecată.

Femeia a apărut în instanță săptămâna trecută, însă cazul său a fost amânat. Ulterior, s-a stropit cu benzină și și-a dat foc. Anunțul morții sale a fost făcut ieri de Amnesty International.

Iran a interzis accesul femeilor pe stadioane la scurt timp după Revoluția Islamică din 1979.

Amnesty International și Human Rights Watch au cerut FIFA să solicite eliminarea acestei reguli.

Sahar Khodayari a fost denumită "Blue Girl" pe internet, după culorile echipei sale favorite – Esteghlal.

FIFA a anunțat că regretă tragedia și a cerut, încă o dată, autoritățile din Iran să încheie această practică. În luna iunie, FIFA a cerut Federației Iraniene de Fotbal să anunțe un interval de timp în care femeile vor putea cumpăra bilete la meciurile de calificare pentru Cupa Mondială. Răspunsul a venit din partea Ministrului adjunct al Sportului din Iran, care a spus că se lucrează la "infrastructura necesară" accesului femeilor pe stadioane.

Editor web: Vlad Mironescu

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here